Новий секрет шеф-кухарів: олія «Bunge Pro. Formula For Frying №1» в таборі Chef’sCamp в Одесі 7

Новий секрет шеф-кухарів: олія «Bunge Pro. Formula For Frying №1» в таборі Chef’sCamp в Одесі Олія «Bunge Pro. Formula For Frying №1» стала однією з новинок, що вразили шеф-кухарів на форумі Chef’sCamp, який відбувся в Одесі 23-25 травня. Професіонали ресторанного бізнесу оцінили переваги нового продукту, що дозволяє значно підвищити ефективність смаження.

Вимоги професійних кухарів до продуктів на кухні не просто вищі, вони враховують невідомі аматорам чинники. Так, фахівцям відомо, що процеси смаження на сковороді і у фритюрі відрізняються в плані впливу на олію. Принципова різниця полягає в різній площі окислення олії: при обсмажуванні на сковороді вона набагато більша, ніж при використанні фритюру – 4,3 см2/г і 0,14 см2/г відповідно. Фактично, це означає що окислення олії на сковороді відбувається набагато швидше. Тут також варто враховувати, що в стандартному баку використовується близько 4-5 літрів олії, які необхідно фільтрувати і змінювати. Саме тому шеф-кухарям так важлива тривалість використання олії без зниження показників її якості – адже це впливає на смакові характеристики і собівартість готових страв.

 

Ще один важливий фактор – відповідність продукту міжнародним стандартам. У зв’язку з інтеграцією в Європу, для України стають все актуальнішими стандарти ЄС, які також застосовуються до категорії олій. Справа в тому, що життєвий цикл олії визначається наявністю в ній загальних полярних сполук, які зазвичай позначаються абревіатурою TPC (Total Polar Components). Високий рівень вмісту цих речовин (від 24-25%) вказує на падіння якості олії і завершальний етап його життєвого циклу. Для того, щоб використовувалося тільки придатну для обсмажування олію, практично у всіх країнах ЄС діє обмеження змісту TPC. За цим показником «Bunge Pro. Formula For Frying №1 », з можливістю використання протягом 10-11 днів, значно обходить, наприклад, пальмову олію, термін служби якої не перевищує 4-5 днів, або звичайну соняшникову олію, термін служби якої становить близько 7-8 днів.

Ефективність олії для процесів смаження (особливо пов’язаних з активним використанням фритюру) – один з ключових показників в ресторанному бізнесі. Зважений підхід до цього питання дозволяє як підвищити якість страв, так і значно зменшити витрати ресторану. Критеріям професіоналів відповідає олія «Bunge Pro. Formula For Frying №1». Формула продукту спеціально розроблена для тривалого і багаторазового використання на ресторанних кухнях. При цьому олія спеціально створена для смаження і фритюру: вона не піниться, більш стійка до окислення і максимально економічна. Так, дослідження, проведені виробником, показали, що на Bunge Pro можна смажити без втрати якості готової страви до 2,5 разів довше в порівнянні зі звичайною соняшниковою олією.

«« Bunge Pro. Formula For Frying №1» – це європейське рішення від глобального експерта у виробництві жирів як для звичайних, так і для професійних споживачів. У складі продукту лише 100% соняшникова олія і харчовий антиоксидант. Олія для смаження «Bunge Pro. Formula For Frying №1» – це більш здоровий, смачний і практичний вибір (оскільки соняшникова олія не твердне при кімнатній температурі на відміну від фритюрних жирів, що містять пальмову олію), – коментує Марія Соломонова, менеджер з якості компанії Bunge Ukraine і сертифікований дегустатор соняшникової і оливкової олії. – Крім того, вибір такогоfooter продукту вигідний в довгостроковій перспективі, тому що він відповідає всім європейським нормам, які незабаром можуть стати обов’язковими і в Україні».

Рецептури Bunge Pro розробляються за підтримки американського інституту The Oil Experts і Європейського центру інновацій, а сам виробник є постачальником професійних продуктів для таких міжнародних мереж, як KFC, PIZZA HUT, TACO BELL та інших. В рамках презентації на Chef’sCamp шеф-кухарі мали змогу не лише детально дізнатися про продукт, а й протестувати його у справі – саме ця олія стала основною на проведених протягом заходу змаганнях і майстер-класах. В результаті професіонали переконалися, що Bunge Pro – це економічне і ефективне рішення для ресторанної кухні.

Продовжуючи переглядати цей сайт , ви погоджуєтеся з нашим використанням
кукі у відповідності з нашою Політикою захисту даних

ОК