Олія для фритюру до 30 годин смаження* F1 Frying oil ТМ Bunge ProCuisine
- соняшникова рафінована олія + піногасник Е900 (0.001%) для зменшення кількості диму під час смаження
- До 30 годин смаження без заміни олії
- Точка димлення 225°С
- Рекомендована температура смаження 175°С
- Містить Омега 6 та Омега 9
*Незалежною зовнішньою лабораторією “ITREG” (“Institut des corps gras”, Centre of Studies and Technical Research, Pessac, France) (Інститут жирових речовин, Центр іспитів та технічних досліджень, Пессак, Франція) (надалі – Лабораторія) було проведено дослідження (аналіз) зразків продукції Олія для фритюру до 30 годин смаження F1 Frying oil ТМ Bunge ProCuisine (надалі – “Продукція”).
Зразки Продукції відбиралися на дослідження (аналіз) після закінчення кожного дня (6-ти годин) смаження, що відбувалося циклами, детальніше описано нижче.
Тестування (практичне використання) зразків Продукції проводили у практичній лабораторії Європейського Центру Інновацій компанії Бунге (Bunge’s European Innovation Center) наступним чином. На професійному обладнанні смажили картоплю при температурі 180 градусів Цельсія. Один такий цикл складався з 3,5 хвилин смаження і 11,5 хвилин підігрівання. Також 1 раз на годину смажили шматки свинини у паніровці, маринаді та борошні, з додаванням солі. Один такий цикл складався з 9 хвилин смаження і 6 хвилин підігрівання. За 1 день було зроблено 24 цикли. За 5 днів тестування було зроблено всього 120 циклів (24 цикли = 6 годин смаження протягом дня). Продукцію фільтрували в кінці кожного другого дня.
За результатами дослідження (аналізів) Лабораторією було видано Сертифікат від 27.05.2016 року з результатами досліджень. Результати таких досліджень (аналізів) були опрацьовані фахівцями практичної лабораторії Європейського Центру Інновацій компанії Бунге (Bunge’s European Innovation Center), а висновки викладені в звіті від 29.06.2016 року.
Після опрацювання та аналізу результатів досліджень Лабораторії, у звіті прийшли до висновку, що у випадку використання Продукції до 30 годин (5 днів протягом 6 годин ) та її фільтрування як вказано вище, її якісні показники, такі як загальні полярні сполуки та полімери залишаються в межах норм та становлять 23,3% загальних полярних сполук та 11% полімерів.
Граничні безпечні норми загальних полярних сполук та полімерів для олії, що використовувалась чинним законодавством України не встановлені. Оскільки дослідження відбувалися в Угорщині та Франції, то орієнтувалися на граничні норми встановлені у країнах Євросоюзу, так граничний безпечний показник для загальних полярних сполук у більшості країн Європейського союзу становить 25%, вміст полімерів, рекомендований Товариством вивчення жирів Німеччини (Deutsche Gesellschaftfür Fettwissenschaft e.V., DGF) становить 12%. Якщо вміст цих речовин в олії перевищує зазначені показники, її не слід використовувати.
Отже, Продукція є безпечною та якісною для використання до 30 годин смаження, в середньому по 6 годин смаження протягом 5 днів у разі дотримання умов, описаних вище.
В розробленні та випробовуванні Продукції також брали участь професійні шеф кухарі.