Основні поради під час смаження

Основні поради для багаторазового смаження на професійній соняшниковій олії.

  1. Зберігати олію в закритих ємностях при температурі від 0°С до + 30°С.
  2. При роботі фритюрниці постійно підтримується необхідний рівень олії (до відповідної позначки), доливається лише свіжа олія (по стінках ванної).
  3. Не закладайте вологі продукти в ємність і  не соліть над фритюрною ванною. Перед смаженням продуктам необхідно дати обсохнути, щоб на них не було зайвої вологи.
  4. Подумайте про заміну олії якщо:
  • На краях ванни з’являється масляниста піна і довго не зникає після заповнення ємності
  • Виділяється дим над поверхнею олії
  • Колір і запах олії не відповідають нормі
  1. Дотримуйтесь часу і температури смаження. Температура перед смаженням і після нього повинна бути однаковою, і повинна відповідати вимогам інструкції з використання фритюрниці або іншого приладу для смаження. Правильно відкалібруйте термовимірювач фритюрниці.
  2. Після приготування продукту дозвольте олії повністю стекти (не менше ніж 10 сек.).
  3. Після кожного циклу смаження необхідно видаляти рештки продуктів з олії та з дна фритюрниці спеціальною лопаткою з нержавіючої сталі.
  4. Щодня (можна і частіше) фільтруйте олію за допомогою фільтрів або фільтрувальної машини.
  5. Очищуйте фритюрниці тільки за допомогою спеціальних мийних засобів. На останньому етапі рекомендується промити фритюрну ванну невеликою кількістю олії, а потім вилити її.
  6. Дотримуйтесь графіку чищення та технічного обслуговування фритюрниць.
  7. Витирайте фритюрниці лише сухою тканиною!

Продовжуючи переглядати цей сайт , ви погоджуєтеся з нашим використанням
кукі у відповідності з нашою Політикою захисту даних

ОК